Valpolicella

HomeWijnstrekenValpolicella
Een wijnveld in Valpolicella. Massimago wine relais

Valpolicella

Ontdek dé wijn van valpolicella: Massimago

Massimago wijn belichaamt de pure essentie van Valpolicella. In het hart van dit betoverende wijngebied straalt Massimago als een symbool van uitmuntendheid en innovatie. Valpolicella, een regio doordrenkt van geschiedenis en verfijning, omarmt wijnliefhebbers met een overvloed aan smaken en tradities.

Massimago

We zijn vast niet de enige Nederlanders die vakantie vieren op het Massimago wine relais. Heerlijk vertoeven aan het zwembad tussen de wijngaarden van Massimago. Het eten in het restaurant is heerlijk met allerlei lokale gerechten uit Valpolicella. Grootste pluspunt daar, de wijnen van Massimago binnen een minuut in je glas. Deze locatie hebben we ooit gevonden omdat Paul in restaurant Zur Kaiserkon in Bolzano van sommelier Robert Wieser de Conte Gastone Amarone kreeg aangeboden bij een steak tartaar. Meteen verkocht natuurlijk en het volgend jaar op vakantie naar Massimago.

Massimago’s wijngaarden

De wijngaarden van Massimago weerspiegelen een verhaal van toewijding en expertise. Elke fles ademt het unieke karakter van dit bijzondere land, waar passie voor wijnbouw samenkomt met eeuwenoude tradities.

Valpolicella, gelegen in de noordoostelijke regio Veneto, biedt een scala aan voortreffelijke wijnen. De karakteristieke Valpolicella Classico, met zijn levendige fruittonen, de krachtige en complexe Amarone della Valpolicella en de weelderige zoetheid van Recioto della Valpolicella zijn enkele hoogtepunten. Deze wijnen, gemaakt van lokale druiven zoals Corvina, Rondinella en Molinara, vertellen het verhaal van dit unieke terroir.

De landschappen van Valpolicella, met zijn glooiende heuvels en mediterrane klimaat, bieden het perfecte podium voor druiventeelt. Hier gedijen de wijngaarden, waardoor wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en karakter ontstaan.

Massimago wijn vormt een brug tussen traditie en moderniteit in Valpolicella. Elke druppel getuigt van vakmanschap en passie, waardoor een onvergetelijke ervaring ontstaat voor degenen die deze wijnen proeven.

Valpolicella en de wijnen van Massimago vieren de diepgewortelde wijntradities en bieden tegelijkertijd een vooruitstrevende kijk op de toekomst van de regio.