Puglia

De Trulli, de traditionele huisjes uit de Puglia regio.

Puglia

De wijnkelder van Europa

Wie kent het niet? Primitivo di Manduria. Welkom in het zonovergoten Puglia, een regio in het zuiden van Italië die niet alleen bekend staat om zijn betoverende landschappen en rijke geschiedenis, maar ook om zijn bloeiende wijnindustrie. Puglia, ook wel bekend als Apulië, herbergt een wijntraditie die teruggaat tot de oudheid. Dit zonovergoten gebied met zijn vruchtbare gronden, mediterrane klimaat en verkoelende zeewind, biedt de perfecte omstandigheden voor de teelt van een breed scala aan druivensoorten.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Pugliese wijnproductie is de Primitivo-druif. Deze inheemse variëteit gedijt hier bijzonder goed en staat bekend om zijn volle smaken van rijpe bessen, kruiden en een hint van zoetheid. Primitivo-wijnen uit Puglia hebben internationale erkenning gekregen vanwege hun rijke body en complexe smaakprofielen.

Een ander essentieel onderdeel van de wijnscene in Puglia zijn de charmante Masserie (meervoud van Masseria), karakteristieke landgoederen of boerderijen die vaak dienen als thuisbasis voor wijnhuizen. Een van de opmerkelijke wijnhuizen in Puglia is Masseria Cuturi, een historisch landgoed dat moderne wijnproductietechnieken combineert met eeuwenoude tradities. Masseria Cuturi staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit, vakmanschap en het creëren van uitmuntende wijnen die het karakter van de regio weerspiegelen.

Het wijnhuis Masseria Cuturi is gelegen te midden van de betoverende landschappen van Puglia, waar het profiteert van de vruchtbare bodems en de gunstige klimatologische omstandigheden. Door de eeuwenoude ervaring van de wijnmakers en de moderne technieken toe te passen, produceert Masseria Cuturi enkele van de meest verfijnde en smaakvolle wijnen uit de regio. Van hun robuuste rode wijnen tot hun verfrissende witte selecties, elke fles vertelt het verhaal van het terroir en de passie van de wijnmakers.

Of het nu gaat om het genieten van een heerlijk glas Primitivo, het verkennen van de uitgestrekte wijngaarden van Puglia, of het ontdekken van de unieke smaken van Masseria Cuturi, deze regio biedt een onvergetelijke wijnervaring. Laat je betoveren door de ongeëvenaarde schoonheid van Puglia en proef de passie in elk glas van deze prachtige en historische wijnen.