Hochklaus

Wijnhuis HochKlaus in Bolzano, Italië staat bekend om de hoogwaardige natuurwijnen die het produceert. De wijngaarden van HochKlaus worden biologisch beheerd en alle wijnen worden gemaakt zonder toevoeging van kunstmatige chemicaliën of conserveermiddelen, wat zorgt voor een pure en authentieke smaak. En dat is niet het enige bijzondere aan HochKlaus – het wijnhuis is ook thuis voor tien geiten en schapen die ronddwalen in de wijngaarden.

Maar het wijnhuis gaat nog een stap verder in de productie van zijn wijnen door sommige ervan te maken in amfora’s, een traditionele manier van wijn maken die al duizenden jaren wordt gebruikt. De amfora’s geven de wijnen een unieke smaak en aroma, en dragen bij aan de duurzaamheid van het wijnhuis door het gebruik van herbruikbare containers in plaats van wegwerpplastic.

Als je op zoek bent naar wijnen die niet alleen van topkwaliteit zijn, maar ook duurzaam en authentiek, en als je graag een bezoekje wilt brengen aan tien vriendelijke geiten en schapen, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan Wijnhuis HochKlaus en proeven van hun bijzondere natuurwijnen gemaakt in amfora’s. Je zult versteld staan van de rijke smaken en unieke aroma’s die deze wijnen te bieden hebben.

Wijnmaker Klaus Schroffenegger legt zijn hele ziel en zaligheid in het biologisch produceren van zijn 100% natuurwijn.