Süd Tirol/Alto Adige

HomeWijnstrekenSüd Tirol/Alto Adige

Süd Tirol / Alto Adige

Een Betoverende Erfenis in de Alpen

Alto Adige, omgeven door majestueuze Alpen, herbergt een betoverende wijntraditie. Deze regio, bekend als Sud Tirol, biedt een unieke combinatie van microklimaat en vruchtbare bodems die enkele van Italië’s meest opvallende wijnen voortbrengen. Wijn uit Sud Tirol, wereldwijd geprezen om zijn verfijning en uitgesproken smaken, staat bekend als een ware erfgoeddrager van deze regio.

Toonaangevende Wijnhuizen van Alto Adige

Alto Adige is de thuisbasis van vooraanstaande wijnhuizen die met toewijding en meesterschap een breed scala aan wijnen produceren. Martin Abraham is een van deze vooraanstaande wijnmakers, bekend om zijn precieze benadering van Blauburgunder (Pinot Noir). Zijn wijnen belichamen de essentie van Alto Adige met verfijning en elegantie die kenmerkend zijn voor de regio.

Ignaz Niedrist, een andere eminente naam in de Alto Adige wijnscene, onderscheidt zich met zijn krachtige Lagrein Riserva en zijn beheersing van Chardonnay op hout. De Lagrein Riserva weerspiegelt de diepte en kracht van de regio, terwijl de Chardonnay op hout een uitgebalanceerde en verfijnde wijnervaring biedt met harmonie tussen rijke druif en subtiele houttonen.

Natuurwijnen van Hoch Klaus

Hoch Klaus staat bekend om zijn toewijding aan natuurwijnen. Door biodynamische wijnbouw te omarmen, creëren zij wijnen die de puurheid van het terroir en de essentie van Alto Adige weerspiegelen. De wijnen van Hoch Klaus vertellen een verhaal van respect voor de natuur en het unieke landschap, waardoor ze een onderscheidende plaats innemen in de regio.

De diversiteit aan druivensoorten in Alto Adige is opmerkelijk. Variëteiten zoals Pinot Noir, Lagrein, Chardonnay, Gewürztraminer en Pinot Grigio floreren onder invloed van het mediterrane klimaat en de Alpen, wat wijnen oplevert met een uniek karakter en uitstekende kwaliteit. Deze wijnen drukken de complexiteit en expressie uit van het gevarieerde terroir van Alto Adige.

Alto Adige biedt een onvergetelijke wijnervaring die niet alleen het land en klimaat weerspiegelt, maar ook de passie en expertise van de wijnmakers die deze buitengewone wijnen tot stand brengen. Elk glas is een viering van de regio’s rijke geschiedenis en bloeiende wijntraditie.