Over Mai Piu Vino Cattivo

Wat te zeggen over Italiaanse wijn? Een bekend Italiaans gezegde is “La vita e troppo breve per bere vino cattivo”, vertaald als: “Het leven is te kort om slechte wijn te drinken.”

Een gezegde waar wij zelf helemaal achter staan, sterker nog, we hebben het 10 jaar geleden zelf in de praktijk gebracht! Het was daarom ook niet moeilijk toen wij een handelsnaam moesten kiezen voor ons bedrijf: La vita e troppo breve per bere vino cattivo!

Omdat dit nou eenmaal best lastig is voor Nederlanders, en het tegenwoordig allemaal wat korter moet (mand!!), is het vaak mai piu vino cattivo waar we mee naar buiten treden, nooit meer slechte wijn! Omdat we onze zaken in Italië doen, is die Italiaanse titel natuurlijk wel handig 😉

We maken onze naam echt wel waar, we kopen alleen wijn in bij kleinschalig producerende boeren die voor kwaliteit gaan en niet voor de kwantiteit. We bezoeken ze altijd zelf, proeven alles en verkopen enkel en alleen de wijn die we zelf lekker vinden en het ook waard vinden om aan jullie te verkopen.

Want kom op, er zijn zoveel geweldige wijnen te vinden in de wereld en helemaal in Italië, waarom zou je je tijd verspillen aan iets wat niet lekker is? Bovendien is wijn drinken vaak een sociaal moment, dus als je met vrienden of familie aan het genieten bent van een glas wijn, wil je niet dat iemand een vies gezicht trekt omdat de wijn slecht is.

En laten we ook niet vergeten dat wijn drinken ook gezond kan zijn (in matige hoeveelheden natuurlijk). Dus waarom zou je dat gezonde aspect verpesten door slechte wijn te drinken?

En als je het ons vraagt, is er ook geen excuus om slechte wijn te drinken, want er zijn tegenwoordig zoveel goede wijnen te koop voor een redelijke prijs. Dus als je een wijn drinker bent, dan is het zeker de moeite waard om een paar extra euro’s uit te geven voor een goede fles wijn.

Dus laten we het leven niet verspillen aan slechte wijn, maar genieten van alles wat het te bieden heeft! Proost!

Nooit meer slechte wijn

Romano (vader Paul), startte ooit Bavino. Toen hij hiermee stopten zijn wij meteen in gesprek gegaan met zijn vaste leveranciers, deze mochten wij gelukkig over nemen. Ons doel is om gestaag uit te bouwen en als we een buitenkans tegen komen, aarzelen we geen moment deze toe te voegen.

Paul en Derk delen al jarenlang een passie voor sport, lekker eten, goede wijn drinken, het mooie leven en waarschijnlijk daardoor al sinds ons 12e elkaars beste vriend. We proberen tegen een enorm scherpe prijs de Italiaanse wijn die wij zelf geweldig vinden naar Nederland te krijgen en zoveel mogelijk mensen van onze mooie wijnen kennis te laten genieten. Rechtstreeks van de boer naar Nederland zonder tussenkomst van een agent of een handelaar.

NOOIT MEER SLECHTE WIJN

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.