Sicilië

Een wijnveld op Sicilië met op de achtergrond de Etna vulkaan. Wijn Sicilië

Sicilië

Het betoverende eiland in de Middellandse Zee

Welkom in Sicilië, het betoverende eiland in het hart van de Middellandse Zee, dat niet alleen bekend staat om zijn rijke geschiedenis en adembenemende landschappen, maar ook om zijn opmerkelijke bijdrage aan de wereld van de wijn. Sicilië, een smeltkroes van culturen en invloeden, biedt een diversiteit aan microklimaten en vruchtbare bodems die een ideale omgeving vormen voor wijnbouw. Wijn van de Etna, het is aan ene stormachtige opmars bezig.

Een van de meest opvallende kenmerken van de Siciliaanse wijnproductie is de Nero d’Avola-druif. Deze inheemse variëteit gedijt in het mediterrane klimaat van Sicilië en staat bekend om zijn dieprode kleur, levendige zuren en aroma’s van donker fruit en kruiden. Nero d’Avola-wijnen uit Sicilië hebben wereldwijde erkenning gekregen vanwege hun krachtige smaken en complexe karakter.

In het hart van de Siciliaanse wijntraditie vind je wijnhuis Vivera, een toonaangevend domein dat symbool staat voor toewijding aan excellentie en duurzame wijnproductie. Vivera is gevestigd in een schilderachtige omgeving te midden van de weelderige landschappen van Sicilië. Het wijnhuis combineert traditie met innovatie en is gepassioneerd over het creëren van wijnen die de unieke essentie van het eiland belichamen.

Vivera heeft zich toegelegd op het cultiveren van autochtone druivensoorten, waaronder Nero d’Avola, om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren. Met een sterke verbondenheid met het land en respect voor het milieu, omarmt Vivera duurzame praktijken in al hun wijnbouwactiviteiten. Van hun elegante rode wijnen tot hun verfrissende witte selecties, elke fles van Vivera vertelt een verhaal van vakmanschap en passie voor wijnmaken.

Of je nu geniet van een heerlijk glas Nero d’Avola, de prachtige wijngaarden van Sicilië verkent, of de unieke smaken van Vivera ontdekt, deze regio biedt een onvergetelijke wijnervaring. Laat je betoveren door de magie van Sicilië en proef de geschiedenis en passie in elk glas van deze prachtige en karaktervolle wijnen.