Toscane

Toscaanse wijngaard. Wijn uit Toscane

Toscane

Verfijnde Wijntraditie en Betoverende Landschappen

Welkom in Toscane, een regio doordrenkt van geschiedenis, cultuur en een onmiskenbare passie voor wijn. Deze betoverende regio, bezaaid met adembenemende landschappen en omgeven door glooiende heuvels, is de thuishaven van enkele van ‘s werelds meest begeerde wijnen. Wijn uit Toscane staat bekend om zijn eigenschap om wijnen lang te kunnen bewaren.

Iconische Wijnsoorten en Schilderachtige Wijnplaatsen

Beroemde wijnsoorten zoals Chianti, met zijn robuuste karakter en kenmerkende aroma’s van kersen en kruiden, of de prestigieuze Brunello di Montalcino, een krachtige rode wijn van de Sangiovese-druif, floreren in Toscane. Andere noemenswaardige wijnen zijn onder meer de verfijnde Vernaccia di San Gimignano, de diepe Vino Nobile di Montepulciano en de moderne Super Tuscans die traditie en innovatie combineren.

Binnen de schilderachtige wijnplaatsen van Montalcino, Chianti Classico, Montepulciano, San Gimignano en Bolgheri worden verschillende wijnen geproduceerd die de unieke terroirs van de regio weerspiegelen.

Vooraanstaande Wijnhuizen

Lionello Marchesi belichaamt de klassieke Toscaanse stijl en erfgoed. Hun wijnen getuigen van vakmanschap en traditie, waarbij elke fles de essence van Toscane vastlegt. La Nascosta brengt daarentegen een ontdekking met zich mee, met unieke variëteiten die de zintuigen prikkelen. Il Palazzone vertelt het verhaal van Montalcino’s prachtige landschap door perfectie en duurzaamheid. Zij maken onvergetelijke Brunello di Montalcino (bij ons vindt je deze zeer scherp geprijsd), maar onderschat ook niet de Rosso di Palazzone, een unieke rode wijn die zich meet met een goede Brunello.

Elk glas Toscaanse wijn viert niet alleen de zonovergoten wijngaarden en de expertise van de wijnmakers, maar draagt ook het erfgoed van eeuwenoude tradities. Deze wijnen zijn een ware belichaming van de rijke geschiedenis en de passie van Toscane.