Blog

HomeNiet gecategoriseerdKerstavond in 273 van Tommy den Hartog

Kerstavond in 273 van Tommy den Hartog

Restaurant 273 is een populair restaurant in Utrecht dat bekend staat om zijn uitstekende keuken en gezellige sfeer. Het restaurant wordt gerund door de gerenommeerde chef-kok Tommy den Hartog, die al jarenlang ervaring heeft in de horeca en een passie voor het creëren van heerlijke gerechten met verse, lokale ingredienten. Het is sinds hij geopend is in Utrecht ons favoriete restaurant in Utrecht. We komen al bij Tommy sinds hij bij Johannes kookte in Amsterdam. Nu hij op eigen benen staat gaat het naar onze mening niet lang duren voor de eerste Michelinster komt.

Al jaren doen we op kerstavond in een goed restaurant gebruik maken van kurkgeld. Kurkgeld, ook wel bekend als corkage, is een kleine vergoeding die sommige restaurants vragen voor het serveren van wijn die door de klant is meegebracht. In een goed restaurant kan het betalen van kurkgeld een aantal voordelen hebben.

Ten eerste kan het betalen van kurkgeld de kosten voor de maaltijd verlagen. Als je een fles wijn bij een restaurant koopt, kan de prijs soms tot wel 100% boven de retailprijs liggen. Door je eigen wijn mee te nemen en kurkgeld te betalen, kun je de kosten voor de wijn aanzienlijk verlagen.

Ten tweede kan het betalen van kurkgeld de keuze aan wijn vergroten. Sommige restaurants hebben een beperkte selectie wijnen, terwijl anderen juist een uitgebreide collectie hebben. Als je een specifieke wijn wilt drinken die het restaurant niet heeft, kun je deze meenemen en kurkgeld betalen om hem te serveren.

Ten derde kan het betalen van kurkgeld een leuke manier zijn om een speciale gelegenheid te vieren. Als je bijvoorbeeld een speciaal flesje wijn hebt dat je wilt delen met vrienden tijdens een etentje, kun je dit meenemen en het restaurant vragen om het te serveren. Dit kan een leuke manier zijn om een verjaardag of andere speciale gelegenheid te vieren.

Een laatste voordeel van het betalen van kurkgeld is dat het kan helpen om de relatie met het restaurant te versterken. Als je vaker terugkomt en kurkgeld betaalt, kan dit ervoor zorgen dat het restaurant je als een trouwe klant ziet. Dit kan leiden tot betere service en eventueel zelfs tot kortingen op de wijn of andere items op het menu.

Voor ons zit het voordeel er vooral in dat we een wijn meenemen die in een restaurant vaak honderden euro’s per fles zou kosten, de wijn een jaargang heeft die vaak niet op de kaart beschikbaar is en dat we natuurlijk wijnen meenemen die behoorlijk exclusief zijn. Dit jaar hadden we 4 flessen mee, 3 witte en 1 rode.