Valpolicella

HomeValpolicella

Valpolicella is een prachtig wijngebied gelegen in de provincie Verona in Noord-Italië. Dit gebied is wereldberoemd vanwege zijn uitstekende wijnen, waaronder de Valpolicella Classico, de Amarone della Valpolicella en de Recioto della Valpolicella. Deze wijnen zijn gemaakt van druiven die geteeld worden op de heuvels rondom Verona, en staan bekend om hun complexe smaken en aroma’s.

Het klimaat in Valpolicella is ideaal voor de teelt van druiven, met warme zomers en milde winters. De druivensoorten die hier groeien zijn Corvina, Rondinella en Molinara. Deze druiven zijn erg gevoelig voor ziektes, waardoor ze met de hand worden geplukt om de kwaliteit te waarborgen.

De wijnproductie in Valpolicella heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De Romeinen waren de eersten die wijngaarden in dit gebied aanlegden en de wijnproductie op gang brachten. Sindsdien heeft de wijnproductie in Valpolicella zich ontwikkeld tot een bloeiende industrie.

Een van de beroemdste wijnen uit Valpolicella is de Amarone della Valpolicella, die gemaakt wordt van gedroogde druiven. Deze methode zorgt voor een geconcentreerde en intense smaak die kenmerkend is voor deze wijn. Recioto della Valpolicella wordt op dezelfde manier gemaakt, maar is zoet van smaak.

Valpolicella heeft ook een aantal andere bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn, zoals het middeleeuwse stadje Soave en de pittoreske wijngaarden van Bardolino. Er zijn ook veel wijnproeverijen en rondleidingen beschikbaar in de regio, waarbij u kunt genieten van de heerlijke wijnen en de prachtige omgeving.

Al met al is Valpolicella een geweldig wijngebied dat u niet mag missen als u op zoek bent naar topkwaliteit Italiaanse wijnen. Met zijn rijke geschiedenis en prachtige landschap is het de perfecte plek om te genieten van heerlijke wijnen en te ontspannen in een rustige en schilderachtige omgeving.