Blog

HomeNiet gecategoriseerdEten in “de Leuf” bij de familie van de Bunt

Eten in “de Leuf” bij de familie van de Bunt

Op vrijdag 2 december 2022, ben ik met Rick (ja de vervelende tennismuur) gaan eten bij “De Leuf” in Ubbachsberg. Het restaurant wordt bestierd door de familie van Der Bunt, Robin kookt, zus Michelle en moeder Sandra beiden als gastvrouw. Het is een enorme aanrader voor mensen die van de Aziatische keuken houden. Het is dan ook zeker de lange rit waard, Rick en ik reden meer dan 2 uur vanuit Nieuwegein naar Zuid-Limburg.

Waar ik het echter over wil hebben is het kiezen van wijn op zo’n avond. Jaren geleden hebben Derk en ik besloten niet meer te kiezen voor het wijnarrangement maar de wijn zelf te kiezen van de wijnkaart.

iezen van wijn van de wijnkaart kan soms een uitdaging zijn, vooral als je niet bekend bent met wijn of als het restaurant een uitgebreide wijnkaart heeft. Het kan echter ook een leuke en leerzame ervaring zijn, vooral als je de tijd neemt om te leren over de verschillende wijnstijlen en -druivenrassen en hoe ze het beste bij bepaald eten kunnen worden gepaard.

Als je op zoek bent naar wijn om bij je maaltijd te drinken, is het belangrijk om rekening te houden met de smaken van het eten dat je besteld hebt. Bepaalde wijnsoorten gaan beter samen met bepaalde smaken. Zo kan een droge witte wijn bijvoorbeeld goed samengaan met gerechten met een zeevruchten- of visbasis, terwijl een volle rode wijn beter bij rundvlees of gegrild vlees past.

Een ander belangrijk punt om te overwegen bij het kiezen van wijn is je budget. Wijnkaarten kunnen wijnen van verschillende prijsklassen bevatten, dus het kan helpen om je budget te bepalen voordat je begint met zoeken. Echter is onze ervaring dat het wijnarrangement een veel mindere prijs kwaliteit biedt dan zelf een fles te kiezen.

Soms bieden restaurants ook wijnarrangementen aan, wat betekent dat je een selectie wijnen krijgt die zijn samengesteld om bij het menu te passen. Hoewel dit een gemakkelijke optie kan zijn, kan het soms betekenen dat je niet de vrijheid hebt om een wijn te kiezen die precies bij je smaak en budget past. Als je van plan bent om een specifiek gerecht te bestellen of als je een bepaald soort wijn wilt drinken, kan het dus beter zijn om rechtstreeks van de wijnkaart te kiezen in plaats van het wijnarrangement te nemen.

Het is uiteindelijk aan jou om te beslissen wat het beste bij jou past. Door wat tijd te nemen om te leren over de verschillende wijnsoorten en hoe ze bij bepaald eten kunnen worden gepaard, kun je een weloverwogen keuze maken en volop genieten van je wijnervaring.